Životní styl:
Valentýnské orgie. Gurmánské, samozřejmě!

Chcete na Valentýna svého partnera překvapit? Berete ho (nebo on Vás) každoročně na večeři do nějaké nóbl restaurace?
Víte, že letos můžete Valentýna oslavit gurmánským zážitkem i doma?
Jak? Přeci s Natalíři.cz!

S námi můžete jednoduše připravit slavnostní pohoštění i pokud nemáte kuchařinu přímo v krvi. Podle našich receptů zvládne valentýnské menu každý.
Přinášíme Vám dezerty z APETIT i GURMÁN menu s přesným postupem!
 

Švýcarský pálený krém

Ingredience
80 g;Cukr
200 ml;Mléko
2 ks;Vejce
10 g;Škrob
150 ml;Smetana 33 %
25 g;Jahody
 
Potřeby na vaření
Pánev/hrnec, mísa, menší miska, metla

Alergeny
Vejce, mléko a výrobky z něj
 
 
Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: 2
 
Připravíme si karamel
Cukr smícháme se lžící vody a pomalu zahříváme, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat.
Do karamelu přidáme mléko
Když je karamel hladký, pomalu vléváme mléko (opatrně, protože ze začátku může lehce prskat). Tři lžíce mléka necháme stranou.
Směs povaříme
Za stálého míchání vaříme pět minut, dokud se karamel opět nerozpustí.
Přidáme žloutkovou směs
Žloutky smícháme se zbytkem mléka a škrobem. Var zmírníme na minimum a za stálého míchání přidáme žloutkovou směs. Mícháme asi půl minuty a poté odstavíme, přelijeme do mísy a dáme chladit.
Přimícháme šlehačku a můžeme servírovat
Vyšleháme šlehačku do husté konzistence a ručně vmícháme do vychladlého karamelu.
Servírujeme ve skleničkách ozdobené jahodami.

Tvarohová pěna s jahodovou omáčkou a mátou

Ingredience
125 g;Tvaroh
25 g;Cukr moučka
65 g;33% smetana
65 g;Pomeranč
2 g;Máta
125 g;Jahody
40 g;Cukr
 
Potřeby na vaření
Hrnec, (mixér), prkénko, nůž, mísa, šlehač, struhadlo

Alergeny
Mléko a výrobky z něj
 
 
Čas přípravy: 15 min
Obtížnost: 1
 
Připravíme si jahody
Jahody si nakrájíme na malé kousky.
Jahody svaříme
Spolu s krupicovým cukrem jahody svaříme v malém hrnci, dokud z nich nebude „omáčka“. Můžeme je také rozmixovat.
Dokončíme a můžeme servírovat
Vyšleháme šlehačku a vmícháme do ní tvaroh, moučkový cukr a jemně nastrouhanou kůru z pomeranče.
Do skleniček vrstvíme jahody a tvarohovou pěnu a vše ozdobíme mátou. Můžeme podávat hned nebo až po vychlazení.

 
 

Nenechte si ujít: