Víte, jak správně uvařit brambory?

Vaření brambor není žádný věda, ale i takto jednoduchá činnost má svá pravidla. Pojďme se na tedy podívat. 
Číst více »

 
Jak správně udělat steak?

Připravit správně steak je pořádný kumšt. Když se to ale podaří, budou se vaše chuťové pohárky rozplývat blahem. V dnešním článku se proto podíváme na správný postup při přípravě hovězího steaku.
Číst více »

 
Smažení a olej

Tuk je nositelem chutě, a tak je nutné při přípravě jídel nějaký používat. Sádlo a pravé máslo bychom zařadili spíše mezi sváteční potraviny, živočišné tuky totiž podporují vysoký cholesterol a přispívají k onemocněním srdce a cév. V některých pokrmech je jejich chuť nenahraditelná, ale pro každodenní použití se více hodí tuky rostlinné.
Číst více »

 
Jak správně uvařit těstoviny

Stane se vám občas, že vaše těstoviny uvnitř chroupou nebo jsou naopak naprosto rozvařené? Nevěste hlavu. Nejste první ani poslední. Naštěstí existuje pár ověřených kuchařských triků, které vám pomohou stát se mistrem ve vaření těstovin.
Číst více »

 
Najemno/nahrubo – kdo se v tom má vyznat?

Krájení zeleniny nepochybně patří k přípravě domácích pokrmů. Jenže každý druh zeleniny je jiný a vyžaduje jiné zacházení. Stejně tak se pro jednotlivé recepty hodí odlišný styl krájení. Jak ale zeleninu nakrájet, abyste zbytečně neponičili její strukturu a chuť? Na to se podíváme v dnešním příspěvku. Takže naostřete nože a hurá do toho!
Číst více »

 
Jak uchovávat potraviny?

Aby vám vydržely nakoupené potraviny co nejdéle čerstvé a zachovaly si svou chuť i aroma, je třeba je správně skladovat. Největším zlozvykem je naskládat bezmyšlenkovitě celý nákup do lednice. Chlad totiž pomáhá uchovat pouze některé potraviny, jiné dokáže do druhého dne zbavit všeho, co na nich bylo dobré.


Číst více »