Kuchař roku











Patrik Bečvář

Narodil se 29. 9. 1987 v Říčanech, kde bydlí dosud. Vystudoval Střední odborné učiliště U Krbu v Malešicích.
Rok působil ve francouzské restauraci v Obecním domě pod šéfkuchařem Jiřím Králem. V restaurantu Zlatá Praha působí už šestým rokem.
Vařil pro významné osobnosti, třeba pro George Bushe na Pražském hradě, nebo pro Baracka Obamu na Americké ambasádě.
Posledním jeho úspěchem je ocenění Kuchař roku 2013/2014
Je svobodný, kvůli práci nemá prý na vztahy čas. Kromě Kuchaře roku sbírá jedno ocenění za druhým i v jiných soutěžích.


Pracovní zkušenosti:

  • Kariéra Patrika Bečváře (26) začala, ač je to k nevíře, spáleným pudinkem a loupáním krevet. Dnes je už kuchařskou hvězdou, mistrem svého oboru, který sbírá jednu cenu za druhou v Čechách i v zahraničí. Vařil už pro oba americké prezidenty, George W.Bushe i Baracka Obamu, loni dokonce vyhrál soutěž „Kuchař roku.“
  • Díky tomu se Patrik vypravil na týdenní stáž do italských Dolomit v jižním Tylorsku, kde si ho oťukal šéfkuchař restaurace St. Hubertus Norbert Niederkofler. Nyní už Patrik pracuje sedmým rokem v restauraci Zlatá Praha hotelu Intercontinental, kde je jejím nejmladším šéfkuchařem v historii!
  • Kromě své práce je také milovníkem fotbalu, hamburgerů, těstovin, klasické české kuchyně a domácí pohody. Rád jen tak relaxuje a ještě radši je, když ve svém volnu nemusí vařit. To si třeba namaže rohlík se salámem nebo si ohřeje párky s hořčicí.
  • Nyní se Patrik pilně připravuje na účast v soutěži Global Chef, která se uskuteční na podzim.
  • Mimo to začal nedávno spolupracovat s moderátorkou Markétou Hrubešovou, se kterou natáčí pro televizní stanici Paprika kuchařskou show. A také se zapojil do spolupráce s naším projektem Nataliri.cz, čemuž jsme velmi rádi! Recepty, které pro vás Patrik připravuje, jsou totiž úžasně jednoduché a rychlé, ale přitom originální a pestré. Nataliři - to jsou poctivá jídla s bonusem, který vám může nabídnou jen nefalšovaný srdcař.

Co si dnes uvaříme?

Absolvoval soutěže:

  • Gourmet Team Challenge: 2010 stříbro, 2012 zlato
  • Nejlepší pokrmy vhodné k růžovému vínu 2010: za dezert a předkrm stříbro, za hlavní chod zlato, následně i hlavní cenu
  • Gastro Hradec 2011: Absolutní vítěz
  • Mezinárodní soutěž v Rakouském Warthu 2011: Výstava studené zlato
  • Kuchař roku Bocuse d´Or 2011: 3. Místo
  • Československá soutěž Primerba Cup 2012: 2. místo
  • Gastro Vavřinec 2012: 1. Místo
  • IKA kuchařská olympiáda v Erfurtu 2012: Stříbro
  • Kuchař roku 2013/14: 1. Místo