Novinky:
Smoothie aneb zdravá a rychlá svačinka


Smoothie nebo někdy také fresh juice je obvykle nápoj mixovaný z čerstvého ovoce, zeleniny a někdy také ořechů či jiných tvrdých plodů. Dle chuti je možné takový nápoj také dosladit medem.
 

Velkou výhodou nápojů smoothies je snadná vstřebatelnost živin a vitamínů díky mixování. Smoothie mixér vytvoří dokonale jemný drink, které lidské tělo snadno vstřebá. Já osobně do koktejlů přidávám kohoutkovou či minerální vodu, takže je tělo hydratované, což ocení především vaše pokožka. Navíc budete mít mnohem více energie a přes den vám káva vůbec chybět nebude.

K čemu jsou smoothies dobré?

Díky tomu, že tyto nápoje většinou obsahují pouze ingredience, které nám dala matka příroda, můžeme do těla dostat celou řadu živin a vitamínů. Některé účinky pití mixovaných koktejlů zpozorujete ihned, některé až při dlouhodobém konzumování. Zde je výčet některých efektů smoothies:

- zvýšení energie
- zlepšení kvality pokožky
- regulace váhy (při nadváze či podváze)
- přísun vitamínů
- přísun vlákniny
- detoxikace organismu
- náhrada svačiny
- psychická soustředěnost

Tipy na letní smoothie, k přípravě vám bude stačit smoothie maker či obyčejný kuchyňský mixér a čerstvé ovoce.

Melounové smoothie

Ingredience


- 300 g vodního melounu
- 150 g jahod
- 100 ml vody

Postup
Vezmeme si meloun a odkrojíme z něj potřebné množství dužiny. Dužinu buď můžeme vypeckovat rovnou před zpracováním, nebo lze nápoj po umixování přecedit přes síto (obě varianty jsou zhruba stejně náročné). Meloun, očištěné a opláchnuté jahody a vodu dáme do smoothie makeru či mixéru a melounové smoothie v něm mixujeme, dokud není krásně hladké.
 
 
Banánové smoothie

Ingredience


- 2 banány
- 150 g bílého  jogurtu
- 1 lžička medu
- 10 kostek ledu

Postup
Banány oloupeme a nalámeme na kusy. Pak banány společně s vanilkovým jogurtem a kostkami ledu vložíme do smoothie makeru či mixéru a mixujeme dojemna. Banánové smoothie je hotové.
 
 
 

 
 

Nenechte si ujít: