Novinky:
Grilovačky mají zelenou! Přinášíme vám recept na skvělý burger!

Krásné počasí je tu a s ním přicházejí i příjemnosti, jako jsou výlety, radovánky u vody a především pohodové večery u grilu. Pokud chcete ušetřit čas i peníze a zaujmout své hosty, máme pro vás tip pro vydařené večery. Co takhle poctivý burger? Přinášíme senzační recept!
 

Cesta hamburgeru, tak jak jej známe dnes, byla dlouhá a daleká. Vedla přes oceány, trvala pár století a započala pod sedly mongolských válečníků, jako takzvaný tatarský steak, kdy válečníci vozili pod sedly svých koní naškrabané maso. Po dobytí Moskvy Rusové převzali tento způsob stravování. O několik století později, kdy se rozmohl obchod po moři a hamburský přístav obchodoval s ruskými městy, se tatarský steak dostal jednou z lodí právě do Hamburku, kde se „Hamburg steak“ stal oblíbeným mezi námořníky. Jednalo se o mleté hovězí maso se solí, strouhankou a cibulí. Časem v této podobě zakotvil v New Yorku, kde se zpočátku podával jako sendvič mezi toastovým chlebem. Postupem času se vynalezla měkká bulka, která maso krásně doplňuje a dobře se drží v ruce. Přidávaly se různé doplňky jako nakládaná okurka, cibule, rajče, majonéza, hořčice či kečup, až vznikl nám dobře známý „hambáč“.
V současné době nás pohltila takzvaná „burgermanie“ a lidé podlehli skvělé chuti tohoto jídla. Přestože si ještě mnoho lidí spojuje burger s nekvalitou a zapáchajícím fastfooodem, opak je pravdou. Konečně se k nám dostaly i burgery z kvalitních surovin, které vás překvapí skvělou chutí. Můžete si je dát v mnoha vyhlášených restauracích nebo si je udělat doma podle svého. Na výběr máte ze stovek receptů. Stále větším hitem jsou i vegetariánské burgery, které se dají vyrobit z mnoha surovin a možná vás mile překvapí. Burgery, ať už jsou v jakékoliv podobě, nesmí chybět na žádné správné grilovačce!
Zdroj: Kralovstvizen.cz
V našem menu Nataliri.cz se na výborný burger můžete těšit v první polovině července. Budete slavit narozeniny, pořádat rozlučku se svobodou či si chcete jen tak posedět s rodinou nebo přáteli a něco dobrého si ugrilovat? My připravíme vše za vás, nakoupíme ingredience, odměříme, navážíme, připravíme recepty a vše doručíme až k vašim dveřím. Vy už jen vaříte a jíte.
Hovězí hamburger se slaninou a čedarem
Obtížnost: stupeň č. 1
Doba přípravy 20 min
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
Mleté maso hovězí 400 g
Bulka na burger 2x
Rajče 80 g
Okurka 80g
Cibule 100 g
Majonéza 40 g
Plnotučná hořčice 40 g
Kečup 60 g
Salát 60 g
Čedar 2x plátek
Slanina 6x plátek
rostlinný olej, sůl, mletý pepř
pánev, miska, prkénko
1. Připravíme si suroviny
Mleté maso dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme a vytvarujeme dvě stejně kulaté placky 1 cm tlusté. Rajče opláchneme pod vodou a nakrájíme na 3 mm tenké plátky, stejně tak okurku a cibuli, které oloupeme. Salát opláchneme pod studenou vodou, majonézu smícháme s hořčicí.

2. Opečeme bulky
Rozpálíme pánvičku na vysoký plamen, a nasucho na ní opečeme bulky pouze  ze spodní strany. Pečeme dozlatova zhruba půl minuty.

3. Následně opečeme další suroviny
Do pánvičky, ve které jsme pekli bulky, vložíme polévkovou lžíci rostlinného oleje, který rozpálíme na střední plamen. Dvě minuty restujeme slaninu, pak ji vyndáme a stejným způsobem opečeme cibuli.

4. Na závěr opečeme maso
Jako poslední na pánvičce opečeme mleté maso z každé strany na středním plameni, pečeme asi 3-4 minuty. Na upečené maso položíme plátek čedaru, aby krásně roztál.

5. Nyní si poskládáme hamburger
Spodní bulku namažeme majonézou smíchanou s hořčicí a vrchní bulku namažeme kečupem. Na spodní bulku naskládáme suroviny v tomto pořadí: okurka, rajče, salát, opečená cibule, opečená slanina, maso s čedarem a nakonec přiklopíme vrchní bulkou namazanou kečupem.

Přejeme vám dobrou chuť!
 

 
 

Nenechte si ujít: