Napsali o nás

Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Dýně v posledních letech boří mýty o tom, že je vhodná pouze do kompotu nebo džemu. Existuje nesčetně variant, jak ji využít při přípravě zdravých pokrmů. Je výbornou přílohou, dá se péct i smažit a nebo můžeme připravit lahodnou krémovou polévku. Na tu se nejlépe hodí právě odrůda Hokaido. Luxusním produktem je i dýňový olej, který vašemu vaření dodá úplně nové chutě.
Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Kdo by neznal schody do nebe v podobě italských lasagní? Do základní partitury tohoto proslaveného receptu se dá leccos přidat. Třeba v kraji kolem krásné Neapole vás v lasagních překvapí šunka a mozzarella. My jsme pro vás připravili tradiční boloňské lasagne, jejichž základem je mleté maso s rajčatovým pyré a zeleninou provoněné čerstvým tymiánem a bazalkou.
Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Máte rádi burgery? Zkuste netradiční Jalapenos hamburger s modrým sýrem a salátem Coleslaw a budete mile překvapeni!
Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Cibulačka je polévka, která se původně připravovala ve Francii. Má ale nesčetně různých variant a způsobů přípravy. Podle nás je nejlepší s přídavkem brandy a doplněná o křupavé krutony s parmazánovou krustičkou. Vyzkoušejte ji i vy a uvidíte, že rozhodně nebudete litovat.
Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Máte rádi čokoládu? Vyzkoušejte Čokoládový fondant s malinami a potěšte své chuťové pohárky i své blízké!
Kralovstvizen.cz 20.10.2015
Opravdu se vždycky musí kachna servírovat s červeným zelím a variací knedlíků? Nemusí! Vyzkoušejte lehčí kombinaci kachního stehna s tymiánem a rozmarýnem, které budeme podávat spolu s ragú z červené čočky. Uvidíte, že tato nová rafinovaná kombinace vás mile překvapí.
Kralovstvizen.cz 25.09.2015
Kulajdu můžeme směle považovat za královnu houbových polévek. Zejména těch letních. Na jihu Čech se královského žezla drží už pěkně dlouho, a kdo pravou kulajdu ochutnal, ten si ji nejspíš bude hodně dlouho pamatovat. Je voňavá, na jazyku hebce hladí smetana a chuť čerstvých hříbků dotváří geniální kompozici prostého, leč dokonalého jídla. Jihočeská kuchyně byla vždycky jednoduchá, úsporná a plná sezónních dobrot ze zahrady i lesa. Za starých časů by se na stole potkal hrnec vydatné kulajdy s mísou čerstvě upečených vdolků.
Kralovstvizen.cz 25.09.2015
Uvařte si s námi risotto na asijský způsob s bambusovými výhonky a shiitake houbami. Toto jídlo je doslova směsí bílkovin, vitamínů, minerálů a sacharidů. Shiitaké je navíc označována jako perla mezi houbami a díky jejím léčivým vlastnostem také jako elixír života a houba dlouhověkosti. Shiitake je z gastronomického hlediska chuťově velice výrazná houba masité konzistence. Bambusové výhonky jsou navíc zdrojem kyseliny křemičité, která se užívá jako lék na astma. Celému pokrmu dodá lahodnou chuť ústřicová omáčka, která se vyznačuje výraznou vůní a slanou chutí.
Kralovstvizen.cz 25.09.2015
Dobře připravené maso vás nejen zasytí, ale také vám připraví příjemný chuťový zážitek. K vepřové krkovici jsme zvolili švestkovou omáčku, která dodá masu ten správný šmrnc. Ani příloha, pečené brambory, nezůstane pozadu. Zapékají se totiž spolu s rozmarýnem, který i s vepřovým masem tvoří lahodnou dvojici.
Kralovstvizen.cz 27.08.2015
Klasiku našich babiček, hráškovou polévku, v tomto receptu ozvláštníme specialitou francouzských kuchařů, delikátním creme fraiche. V tomto receptu je jednodušší použít mražený hrášek, pokud se ale příště budete chtít loupat s čerstvým, směle do toho.
Kralovstvizen.cz 27.08.2015
Satay jsou kousky marinovaného kuřecího masa napíchnutého či omotaného kolem grilovací jehlice, které se nejčastěji podávají s arašídovou omáčkou. My si však dnes vyzkoušíme Satay s omáčkou z červeného curry, které dodá nepatrný říz čerstvý zázvor a zároveň ji zjemní kokosové mléko. Jako přílohu pokrmu jsme zvolili tradiční jasmínovou rýži, která díky svému charakteristickému aroma dodá celému pokrmu specifický nádech.
Kolem vzniku tortellini, plněných těstovinových koláčků, koluje několik pověstí. V jedné z nich se vypráví, jak do jednoho hostince na kraji Bologně přijela k večeru dvojice samotných bohů, Venuše s Jupiterem. Oba byli unavení po celodenní bitvě mezi Modenou a Bolognou, hodně toho snědli a vypili a odešli spolu na pokoj. Majitele hostince ti dva velmi zaujali, a tak se šel nenápadně podívat klíčovou dírkou do jejich pokoje. Zahlédl pouze Venušin pupík, ale byl tak okouzlen, že spěchal do kuchyně a vytvořil tortellini inspirované jeho tvarem. Provoňte si kuchyni šalotkou, uzeným lososem a bílým vínem a připravte si s námi tento pokrm opředený romantikou.
Kralovstvizen.cz 27.08.2015
V tomhle italském risottu hraje hlavní roli artyčok, neprávem opomíjená zelenina s neobyčejnou historií: artyčok znali zřejmě už staří Egypťané, dočíst se o něm můžeme i v antických bájích. Je výborným zdrojem různých vitamínů a působí také jako afrodisiakum. Ideální pochoutka pro letní i zimní večery!
Kralovstvizen.cz 27.08.2015
Provoňte si kuchyni čerstvým koprem a česnekem a připravte si s námi tresku v koprovém těstíčku s pravými domácími hranolky a domácí česnekovou majonézou s kapary. Treska má bílé, netučné maso a řadí se mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. A pokud se bojíte úsloví „vysušený jako treska“, tak nezapomeňte troubu předehřát pouze na 180 stupňů a minutku nastavte na deset minut.
Kralovstvizen.cz 07.08.2015
Dnes jsme si pro vás připravili hádanku: vypadá to jako špenát nebo čínské zelí a chutná jako řepa – co to je? Mangold, který nepatří mezi běžnou zeleninu našich zahrádek. Stojí však za to jej vyzkoušet. Jeho chutné listy i stonky plné vitamínů mají mnohostranné využití ve studené i teplé kuchyni. Vy si jej dnes můžete připravit s medovo-citronovým dresingem, marinovanou řepou a lahodně rozpečeným kozím sýrem posypaným praženými piniovými oříšky, které vám provoní celou kuchyni.
Kralovstvizen.cz 28.07.2015
Bruschetta je známá od 15. století a pochází z Itálie, kde si jí místní obyvatelé obvykle vychutnávají ke snídani, nebo jako předkrm. Bruschetty jsou neodmyslitelnou součástí podzimní akce, takzvané bruschettaty, kde se setkávají pěstitelé oliv v lisovnách a ochutnávají první drahocenné várky čerstvého olivového oleje. K ochutnávání oleje používají bílý chleba pečený nad ohněm nebo nad dřevěným uhlím, tedy bruschettu. Staňte se i vy na okamžik „pěstitelem oliv“ a ochutnejte bruschettu s rajčaty, bazalkou a parmazánem.
Kralovstvizen.cz 28.07.2015
Toto jídlo si v Texasu vařili zlatokopové, když se potřebovali posilnit. Pokrm se však rychle rozšířil po celé Americe a existuje spousta variant. Základ ale zůstává stále stejný: mleté maso, rajčata a chilli. Často přidávanou surovinou jsou fazole, rajčata a cibule, stejně jako v tomto receptu. Někdo si nedovede představit chilli con carne bez oregana, někdo dává přednost majoránce. My volíme druhou variantu. Jedno je však jisté: tento pokrm, díky své jednoduchosti, zvládne úplně každý. Navíc se výtečně hodí nejen pro početnější hostinu.
Femmearmeria.com 28.07.2015
Už z mého výrazu je patrné, že jsem šťastná, že nebudu muset celé tři dny kuchtit, nic nakupovat nebo dokupovat a hlavně lámat si hlavu s tím, co budu vařit! Když přijel kurýr s plným balíčkem jídla, které má na svědomí společnost nataliri.cz rozzářily se oči půlnoční sovičky!
Kralovstvizen.cz 20.07.2015
Zpříjemněte si start do nového dne skvělou snídaní.
Kralovstvizen.cz 15.07.2015
Dobře připravený flank steak – neboli steak z hovězího pupku mladého býka – je opravdovou delikatesou. Překvapte rodinu nebo hosty křehkým a šťavnatým kusem masa s domácí pepřovou omáčkou a zapečenými brambory na česneku a tymiánu.
Kralovstvizen.cz 08.07.2015
Caesar salát patří mezi 100 nejznámějších receptů světa. Existuje celá řada příběhů o tom, jak tento salát vznikl. Nejčastěji se však hovoří o tom, že recept vymyslel italský kuchař Cesare Cardini v Mexiku. Také kvůli tomu se dodnes lidé přou o to, zda se jedná o salát italský nebo mexický. Tak či tak, umíme ho připravit i v Česku.
Kralovstvizen.cz 08.07.2015
Není pstruh jako pstruh. Už jste ochutnali toho lososového? Máme skvělý recept!

Neznáte lososového pstruha? To se takhle křížil pstruh s lososem i sivenem, až se vyšlechtila ryba stejné kvality masa, jako má losos. Lososový pstruh je ryba s výrazně rudým pruhem na těle, ale vyskytuje se i světlá varianta. Maso je růžové, opravdu jako u lososa a chuťově velice lahodné. Nejeden milovník lososa přesedlal na tuto rybu.
Kralovstvizen.cz 01.07.2015
Houbové risotto a zejména pak hříbkové risotto (risotto al fungi porcini) je jednoduchý recept, kterým si zpříjemníte nejen večer po houbařském výletě. Kromě hříbků je základem správný druh rýže. Jedním z nich je i rýže Carnaroli, která je pokládána za královnu italských rizotových rýží. Má dlouhá, velká a baculatá zrnka. Díky vysokému obsahu škrobu je při vaření lepkavá až mazlavá, výborně pak vstřebává další ingredience, avšak uvnitř zrnka zůstávají tvrdá, proto je ideální na všechny druhy risott.
Kralovstvizen.cz 30.06.2015
Hovězí svíčková patří k tomu nejlepšímu, co můžete u řezníka koupit. Smetanovou omáčku a knedlík si ale nechte na zimu a zkuste carpaccio – ochucené plátky syrového masa tenké jako papír.
Kralovstvizen.cz 16.06.2015
V hlavní roli dnešního pokrmu hrají lískové oříšky, které dodávají tělu velké množství energie a to i přesto, že neobsahují téměř žádné sacharidy. S jejich pomocí dnes ukuchtíme výborný dresing, jehož ingredience se mohou na první pohled zdát poněkud nezvyklé – lískové ořechy, česnek, petržel, balsamiko. Věřte však, že si pochutnáte. Rukolový salát se ke kuřecím játrům skvěle hodí.
Kralovstvizen.cz 10.06.2015
Tento salát vás překvapí svou lehkostí a zároveň výbornou chutí kvalitního masa. Připravuje se totiž z pravé hovězí svíčkové. Výbornou tečku těmto chutím dodává pikantní chilli paprička a výrazná rybí omáčka.
Kralovstvizen.cz 04.06.2015
Když se zeptáte svých rodičů nebo babiček, co by udělali z hovězího pupku, nejspíše vám odpoví, že je to maso dobré akorát na polévku. Přitom kouzla, která se dají s touhle parádou dělat, přesahují hranice fantazie nejedné hospodyňky. Maso z pupku není drahé, je krásně šťavnaté a má nádhernou barvu. Hovězí pupek stačí pouze osolit, opepřit a přidat pár snítek rozmarýnu. Za pár minut máte na stole doslova lahůdku.
Kralovstvizen.cz 01.06.2015
Krásné počasí je tu a s ním přicházejí i příjemnosti, jako jsou výlety, radovánky u vody a především pohodové večery u grilu. Pokud chcete ušetřit čas i peníze a zaujmout své hosty, máme pro vás tip pro vydařené večery. Co takhle poctivý burger? Přinášíme senzační recept!
Kralovstvizen.cz 22.05.2015
Lehké středomořské jídlo, po kterém se budete cítit jako na pláži v Sardinii. Česneková bageta jde krásně k mořským plodům, stejně jako na víně dušená kořenová zelenina. Pokud vám nějaké bílé víno po vaření zbyde, neváhejte jej ke kalamárům upíjet.
Gastrohouse.cz 20.05.2015
Jarní závitky se zázvorovou omáčkou | Recept s novou službou NATALIRI.CZ
Prima Fresh 15.04.2015
Poslední dobou se na českém trhu masově rozmáhají food delivery služby různých charakterů. Nejdůležitějším mottem donášek bývá „S námi ušetříte čas“. Pokud vás pizza go home a nudle v krabičce už omrzely, zkuste službu, která razí „Do vaření dejte srdce.“
Kafe.cz 15.04.2015
Poslední dobou se na českém trhu masově rozmáhají food delivery služby různých charakterů. Nejdůležitějším mottem donášek bývá „S námi ušetříte čas“. Pokud vás pizza go home a nudle v krabičce už omrzely, zkuste službu, která razí „Do vaření dejte srdce“.
Vlasta.cz 15.04.2015
Poslední dobou se na českém trhu masově rozmáhají food delivery služby různých charakterů. Nejdůležitějším mottem donášek bývá „S námi ušetříte čas“. Pokud vás pizza go home a nudle v krabičce už omrzely, zkuste službu, která razí heslo: „Do vaření dejte srdce".
Prima Fresh 13.04.2015
Nemáte čas chodit na nákupy, nebaví vás vymýšlet, co uvařit k večeři? Nová služba Natalíři.cz to za vás jednoduše vyřeší. Stačí si vybrat, na co máte chuť a pak už jen počkat až vám domů dorazí všechny suroviny v ideálním množství i s podrobným receptem. A vy už si jen uvaříte :)
www.igurmet.cz 10.04.2015
Recept si můžete také díky nové službě Nataliri.cz jednoduše vyzkoušet. Nataliri.cz nemá za cíl dovézt vám perfektně připravené jídlo, ale najít ty nejlepší suroviny a spolu s receptem je donést až před váš práh. Naprostý amatér má šanci stát se šéfkuchařem.
Joyonline.cz 07.04.2015
Vaření je skvělá zábava, ale ten dlouhý proces vymýšlení ideálního receptu, nákupy a shánění všech surovin nás občas prostě odradí a tak místo složitějšího receptu nakonec stejně skončíme u osvědčené klasiky. S novou službou nataliri.cz jsme se ale rozhodly jít výzvám vstříc.
Ohromte vašeho partnera vařením, aniž byste byli profesionálním kuchařem.
Jste unavení z práce a volný čas s vašimi blízkými je pro vás vzácností? Tím pádem ho určitě nechcete trávit v supermarketech nakupováním jídla mezi stovkami lidí, poté přiběhnout domů a po všem tom shonu bezmyšlenkovitě „něco“ uklohnit, jen abyste se vy nebo přítel či celá rodina najedli.
www.menhouse.cz 11.03.2015
Ohromte vaši přítelkyni vařením, aniž byste byli profesionálním kuchařem.
Jste unavení z práce a volný čas s vašimi blízkými je pro vás vzácností? Tím pádem ho určitě nechcete trávit v supermarketech nakupováním jídla mezi stovkami lidí, poté přiběhnout domů a po všem tom shonu bezmyšlenkovitě „něco“ uklohnit, jen abyste se vy nebo přítel či celá rodina najedli.
Jenprozeny.cz 20.02.2015
Milujeme vaření, ale čas nás trápí. Z práce do práce, fastfoody, restaurace, chleba s máslem nebo párek s hořčicí.
Domácí kuchyně se pomalu vytrácí z našeho jídelníčku a přitom je zkrátka nezaměnitelná. Naše polovičky navíc milují provoněný byt rozmanitými vůněmi a domácí čerstvé jídlo s nimi dělá divy. Zkuste našich 5 chytrých tipů, které z vás udělají femme fatale u kuchyňské linky.
Zkouším pro vás: Na talíři tečka cz + soutěž
Chtěla bych vám dnes představit projekt, který jsem měla možnost vyzkoušet. Na stránkách www.nataliri.cz zjistíte veškeré podrobné informace. Ve zkratce - jedná se o možnost objednat si domů (kdekoliv po Praze) suroviny včetně receptů na 3 večeře (nebo obědy, to je na vás), které připravil šéfkuchař Patrik Bečvář. Vybrat si můžete variantu APETIT nebo GURMÁN a doma už vám stačí jen vše uvařit, na každý týden jsou vypsány nové lahodné recepty, níže jsou jídla, která jsem zkoušela já v pořadí Zapečené boloňské lasagne s tomatovou omáčkou, Hovězí Stroganoff s červenou řepou a rosti, Pečená kuřecí stehna a cassoulet z červené čočky, Tvarohová pěna s jahodovou omáčkou a mátou.
smoothcooking.cz 11.02.2015
Natalíři.cz. před dvěma týdny vyhlásili soutěž. Zájemci měli nakoupit suroviny dle tří receptů a to opravdu do detailu, uvařit dle nich, vše nafotit a poslat spolu s účtenkou a vyplněným dotazníkem (cena dopravy, čas strávený na nákupu, co jste dělali se zbylými surovinami atd.).
Novinky.cz 11.02.2015
Pokrmy s láskou připravené prý dokážou samy vzbudit tento opojný cit. Pokud si však toto rčení chcete pojistit, potom vsaďte na tajemnou alchymii potravin a zkuste připravit rafinovaný pokrm s afrodiziakálními účinky. Nejen valentýnský večer pak nabere zcela jiné grády.
Lidovky.cz 05.02.2015
Co z nich připravit?
Malé fazole jsou oblíbené především v indické a čínské kuchyni. Pokud chcete z nenaklíčených mungo vařit, měli byste je předtím důkladně propláchnout pod tekoucí vodou. V ideálním případě je nechat až 12 hodin ve vodě a teprve poté je nechat vařit zhruba hodinu ve vroucí vodě, aby dostatečně změkly. Uvařené fazole můžete používat do polévek, rýžových a těstovinových salátů a vynikající jsou také k masu.
Asijský salát s hovězím masem a mangem (Patrik Bečvář)
Časopis Esquire 05.02.2015
Líbí se vám představa, že vám někdo strčí přímo pod ruce suroviny , přesně v množství, které potřebujete...
Lidovky.cz 29.01.2015
V loni získal titul nejlepšího kuchaře roku. Vaří v hotelu InterContinental v restauraci Zlatá Praha. Nejraději má italskou kuchyni a rajčatové omáčky. „Když si dáte k obědu svíčkovou, v práci vás čeká těžké odpoledne, chce se vám spát a hlavně ne pracovat. Líbí se mi celkově italské stravovací zvyklosti, obědvají dvě hodiny a k jídlu pijí dobré víno, proto jsou asi tak veselí,“ říká v rozhovoru pro server Lidovky.cz Patrik Bečvář.
Extra.cz 20.01.2015
Milujeme vaření, ale čas nás trápí. Z práce do práce, fastfoody, restaurace, chleba s máslem nebo párek s hořčicí. Domácí kuchyně se pomalu vytrácí z našeho jídelníčku a přitom je zkrátka nezaměnitelná. Naše polovičky navíc milují provoněný byt rozmanitými vůněmi a domácí čerstvé jídlo s nimi dělá divy. Zkuste našich 5 chytrých tipů, které z vás udělají femme fatale u kuchyňské linky.
Bloges Robes 20.01.2015
S holkama jsme si udělaly netradiční večeři na kterou nám byly všechny suroviny poslané rovnou domu. Objevily jsme totiž nový portál www.natalíři.cz, který vaření udělá o dost zábavnější. POZOR! Vhodné i pro NEkuchařky. O co přesně jde?
Kafe.cz 12.01.2015
Stačí si jen vybrat, na co máte chuť, objednat si u nás a poté pokrm uvařit. Nic víc, nic míň, nic mezi tím. S námi půjdete z práce rovnou domů, protože my za vás vše vymyslíme, nakoupíme, navážíme, odměříme a všechny potřebné suroviny i recepty dovezeme přímo k vašim dveřím.
Zrzkavkuchyni.cz 19.12.2014
Když byla před časem spuštěna služba Natalíři.cz a v Zrzčině mailu přistál voucher s prosbou, zda bychom mohli službu vyzkoušet (a případně o ní napsat pár řádků), samozřejmě jsme nemohli odmítnout. Už proto, že novým a zájímavým “foodie” projektům fandíme. Nakonec jsme objednali, uvařili a na vlastních žaludcích otestovali celkem 6 jídel. Jaké jsou naše dojmy?
Nataliri.cz mění způsob městského stravování díky doručování gurmánských ingrediencí v Praze. A nám se ten nápad tak líbí, že jsme se rozhodli, že se o něj s vámi podělíme.
CZECH CRUNCH 09.12.2014
,,Nataliri.cz vychází z konceptu zahraničních projektů jako Blue Apron, Plated nebo Hello Fresh. Ty jsou například ve Velké Británii a USA masivně využívané a velmi profitující. Lidé milují jídlo a rádi si vaří, ale času mají bohužel čím dál méně. Proto jsme se rozhodli jim to splnit v pohodlí jejich domova naší donáškou surovin. Jsme přesvědčeni, že nám model zahraničních start-upů přinese podobný ziskový efekt i na našem trhu,“ říka o projektu Pavel Matoušek.
CZECH CRUNCH 09.12.2014
Po úspěšném prodeji projektu AAAPoptávka skupině MAFRA, Pavel Matoušek dlouho v klidu nevydržel a pouští se do dalšího projektu, tentokrát z gastro oboru. Už za 11 hodin by měla odstartovat jeho nová food delivery služba Natalíři.cz, která po vzoru zahraničních služeb typu Blue Apron bude rozvážet čerstvé suroviny společně s fotorecepty připravené šéfkuchařem Patrikem Bečvářem, díky kterým si následně budete schopni doma připravit zajímavá jídla.
Lupa.cz 24.11.2014
Recepty na rychlou večeři a rozvážka surovin. Nová služba dua Matoušek – Pechová zkouší dát dohromady dva koncepty.