Risotto s shiitake houbami a bambusovými výhonky
Uvařte si s námi risotto na asijský způsob s bambusovými výhonky a shiitake houbami. Toto jídlo je doslova směsí bílkovin, vitamínů, minerálů a sacharidů. Shiitaké je navíc označována jako perla mezi houbami a díky jejím léčivým vlastnostem také jako elixír života a houba dlouhověkosti. Shiitake je z gastronomického hlediska chuťově velice výrazná houba masité konzistence. Bambusové výhonky jsou navíc zdrojem kyseliny křemičité, která se užívá jako lék na astma. Celému pokrmu dodá lahodnou chuť ústřicová omáčka, která se vyznačuje výraznou vůní a slanou chutí.
Ingredience:
- Rýže parboiled
- Vejce
- Mrkev
- Houby shiitake
- Hrášek (mražený)
- Kukuřice (mražená)
- Ústřicová omáčka
- Cibule
- Jarní cibulka