Ravioli plněné kozím sýrem s omáčkou s čerstvým špenátem
Připravte si čerstvé domácí ravioli, které se těší velké oblibě nejen v Itálii. O těchto těstovinových taštičkách, plněných masem nebo zeleninou, se dokonce zmínil i Giovanni Boccaccio ve svém proslulém díle Dekameron. Velmi oblíbené byly ravioli v dobách, kdy bylo těžké získat maso, anebo v období půstu, kdy se nesmělo konzumovat maso a zeleninové náplně se tak přímo nabízely. Masové náplně pak byly využívány například ke zpracování zbytků masa po vydatném obědě. Dnes známe mnoho úprav těchto těstovin, prakticky v každém regionu se postupně vyvinula místní varianta ravioli. Vy si můžete připravit ravioli plněné kozím sýrem, který se vám doslova rozpustí na jazyku, přelité smetanovou omáčkou a zdobené špenátem.
Ingredience:
- Hladká mouka
- Kozí sýr
- Čerstvý špenát
- Vejce
- Česnek
- Smetana