Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu a chilli s tempurovanou zeleninou
V 16. století zakotvili portugalští mořeplavci u břehů Japonska a předali tamnímu obyvatelstvu tajemství tempury. Ti toto jídlo přizpůsobili místním podmínkám a zvyklostem a dnes má tempura v japonské gastronomii větší tradici než sushi.
Slovem tempura Japonci souhrnně nazývají všechny pokrmy, které se připravují obalením v těstě z mouky tempurako a posléze se usmaží v rozpáleném oleji. Výhodou tempury je to, že udrží šťávu i přirozenou chuť obalené suroviny.
Uvařte si dnes s námi kuřecí stehýnka obalená v javorovém sirupu, který je tradičním výrobkem severoamerických Indiánů, se špetkou chilli, tempurovanou brokolicí, mrkví a květákem.
Ingredience:
- Kuřecí paličky
- Javorový sirup
- Rajčatový protlak
- Zázvor
- Hlíva ústřičná
- Česnek
- Brokolice
- Mouka
- Kukuřičný škrob
- Mrkev
- Chilli paprička
- Cibule
- Květák