Tygří krevety na česneku se salátem a rozpečenou ciabattou
Mořské plody lidé buď milují, nebo nenávidí. Nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. Pokud jste do téhle chvíle pulty s dary moře obcházeli uctivým obloukem, vyzkoušejte náš dnešní recept: přesvědčí vás, že je načase to změnit. V českých zemích se největší oblibě těší krevety, a proto se jim dnes podíváme pod krunýř. Zoologové je počítají mezi korýše – podobně jako langusty či kraby, ale o těch zase někdy příště. Obvykle mají pět párů tzv. kráčivých nohou a na naší planetě patří ke starousedlíkům: žijí tu už více než 200 milionů let. Taky jsou to poměrně dlouhověcí tvorové - pokud se jim podaří vyhnout se všem rybářským lodím, které jim během života zkříží cestu, údajně se mohou dožít i sta let. Krevety jsou navíc zdravé a dietní, obsahují velké množství bílkovin, omega-3 mastných kyselin, zinku, jódu, vápníku a vitamínu B12.
Ingredience:
- Tygří krevety
- Máslo
- Česnek
- Tymián
- Bílé víno
- Ciabatta
- Aceto Balsamiko
- Salát mix