Kuřecí satay s jasmínovou rýží a omáčkou z červeného curry
Tento oblíbený asijský pokrm zvládnou připravit i úplní začátečníci.
Satay jsou kousky marinovaného kuřecího masa napíchnutého či omotaného kolem grilovací jehlice, které se nejčastěji podávají s arašídovou omáčkou. My si však dnes vyzkoušíme Satay s omáčkou z červeného curry, které dodá nepatrný říz čerstvý zázvor a zároveň ji zjemní kokosové mléko. Jako přílohu pokrmu jsme zvolili tradiční jasmínovou rýži, která díky svému charakteristickému aroma dodá celému pokrmu specifický nádech.
Ingredience:
- Kuřecí prsa
- Červená curry pasta
- Kokosové mléko
- Koriandr
- Špejle
- Jasmínová rýže
- Šalotka
- Třtinový cukr
- Sójová omáčka
- Limetka
- Česnek
- Zázvor