Hovězí nudličky s omáčkou z modrého sýra a bramborovými noky
Hovězí pupek a pravé bramborové noky už všichni dobře známe, ale málokdo slyšel pohádku o modrém sýru. To bylo tak, že kdysi dávno mladý pastýř vzplanul vášní k dívce, která šla kolem, takže zapomněl v jeskyni, jež mu sloužila za přístřešek, sýr a kousek žitného chleba. Když se vrátil, spatřil oba pokrmy pokryty jemnou vrstvou plísně. Hladový chlapec vše snědl a objevil tak gastronomický zázrak – sýr rokfór.
Čeští sýraři museli vymyslet kvůli ochranné známce vlastní název. Technologa, ruského kozáka Charitonova, prý napadla Niva, protože mu sýr s modrozelenou plísní uvnitř svou barvou připomínal úrodnou louku.
Vykouzlete si z tohoto sýra opředeného láskou báječný pokrm právě ve vaší kuchyni.
Ingredience:
- Hovězí pupek
- Modrý sýr (niva)
- Bramborové gnocchi
- čerstvý špenát
- oregano
- šalotka
- smetana