Novinky:
FoodBlok 2015

21.3. 2015 jsme se zúčastnili akce FoodBlok 2015, první českou foodies konferenci jsme si nemohli nechat ujít.
Celou konferenci organizovala Jana Flo Zatloukalová a Jana Chotová, takže se již dopředu dalo předpokládat, že to bude stát za to. Naše předpoklady se naplnily
.

Konference se konala v holešovické tržnici v prostorách Školy vaření Chefparade.

V jednom sále probíhaly workshopy, v druhém přednášky a v předsálí bylo možné zakoupit občerstvení.

Zúčastnili jsme se těchto přednášek:
Jak nabídnout nakladateli rukopis kuchařky - Adéla Hálková, Smartpress
Jelikož si také hrajeme s myšlenkou, že bychom do budoucna vydali svojí vlastní kuchařku s recepty Nataliri.cz, nemohli jsme si nechat tuto přednášku ujít. Musíme uznat, že vydavatelství Smartpress dělá svoji práci opravdu profesionálně, knihy mají nápad a šmrnc.
Určitě jste již slyšeli o jejich vydaných kuchařských novinkách jako jsou Květinová kuchařka, Kuchařka první republiky, Menu podle Koko nebo Kuchařka pro mého muže. Důkazem toho, že Smartpress to dělá prostě dobře, je fakt, že většina jejich knih jsou bestsellery. Na jejich katalog se můžete podívat ZDE
Návod na to, jak vydat svojí kuchařku naleznete ZDE

Jak natočit kuchařské video - Veronika Koko Kokešová
Koko jistě z vás každý zná, je to nejznámější a nejúspěšnější food blogerka u nás. Tahle zrzka se šibalským úsměvem sbírá jedno ocenění za druhým. Je absolutním vítězem Foodblog roku 2013, Blogerka roku 2013 a 2014 v kategorii FOOD, v soutěži Křišťálová lupa 2014 se stala vítězkou v kategorii Ona (wo)man show.
Při její přednášce byl atmosféra uvolněná a každou chvíli se v sále ozýval smích. Koko nám promítala svá začátečnická kuchařské videa a ve srovnání s těmi dnešními to bylo opravdu úsměvné. Celkem za krátkou dobu se posunula opravdu obrovsky kupředu a svojí práci dělá profesionálně.
Sama jsem často a ráda vařila podle Koko videoreceptů, jsou intuitivní a zvládl by podle nich uvařit i naprostý amatér, což je cílem a základem kvalitního kuchařského videa.

 

Nejlepší foodies účty na Instagramu- Tomáš Votruba (TL5 Digital) + Jan Zima (Ambiente)
Tato přednáška byla oddychová, pro milovníky Instagramu jako jsme my určitě užitečná :)
Instagram je čím dál tím více využívaná sociální síť. V tuto chvíli má již přes 300 mil. uživatelů po celém světě. Uživatelů z ČR je okolo 60-100 tis.
Co prezentovat na Instagramu? Na Instagramu byste měli ostatním uživatelům poskytnout možnost, aby pronikli do zákulisí vaší společnosti či vašeho soukromí. Fotky by měli být autentické, neupravované. Zveřejněné fotografie by měly mít jednotný styl např. stejné pozadí, aby byly snadno zapamatovatelné.
Jedny z nejpopulárnějšími hashtagů v oblasti gastronomie: #Food#Foodie#Foodporn#Foodlove#Foodlover#Foodgasm#Yum
Jako jedna z nejlepších foodblogerek na Instagramu byla uvedena např. Kristýna Kuranová (smoothcooking.cz)
Nataliri.cz můžete na Instagramu také sledovat, budeme též rádi, když svůj šéfkuchařský výkon zdokumentujete a podělíte se s námi. Náš účet @nataliri.cz
 
Nezapomeňte na kvalitu služeb - Bára Rektorová, Sushiqueen
Tato přednáška byla věnována kvalitě služeb v gastronomii a pro nás osobně byla ta nejlepší.
Se zkušenostmi Báry jsme se v mnohých příkladech ztotožnili. Bára měla přednášku promyšlenou, jasnou a zábavnou. Jelikož už v gastronomii a službách taky nějaký ten pátek děláme, určitě jsme jí museli dát za pravdu, že zákazníkovi musíme vyjít vstříc za každé situace. Citát Tomáš Bati je pro toto výstižný. NÁŠ ZÁKAZNÍK - NÁŠ PÁN.
 
Účastnili jsme se také workshopu:
Krájejte nožem jako šéfkuchař - Pavel Cón

Byla by škoda z tohoto workshopu napsat jen krátkou zprávu, informace a rady z něj se mohou každému z nás v kuchyni hodit, rozhodli jsme se, že na toto téma pro Vás připravíme článek s návodem, na který se můžete těšit již příští týden zde na našem blogu.


 
Závěr
Odcházeli jsme nejen plni dojmů, nových nápadů a informací, ale navíc ještě s plnou taškou dobrot věnovaných ze společnosti Makro, za náš tým Nataliri.cz tedy moc děkujeme :)



Od nás Foodblok 2015 získal palec nahoru a na příští ročník se již moc těšíme :)
 

 
 

Nenechte si ujít: