Předchozí
Další

Potraviny, které ochladí váš organismus


Každá potravina v sobě nese určitou energii. V našich podmínkách pod takovou energií hledáme kalorie, tradiční čínská medicína zase u jednotlivých potravin rozlišuje, zda do těla přinášejí chlad, teplo, sucho či vlhko.
Každý intuitivně tuší, jaká jídla jíst, když je venku horko a jaká konzumovat v zimě - v tropickém pařáku nemíváme zpravidla chuť na horký guláš a naopak za chladného zimního večera se nám málokdy chce chroupat ledový salát a studené rajče.
Číst více »

 
Smoothie aneb zdravá a rychlá svačinka


Smoothie nebo někdy také fresh juice je obvykle nápoj mixovaný z čerstvého ovoce, zeleniny a někdy také ořechů či jiných tvrdých plodů. Dle chuti je možné takový nápoj také dosladit medem.
 
Číst více »

 
Desatero, jak neplýtvat potravinami

Neuvěřitelných 90 milionů tun potravin se ročně vyhodí v Evropské unii. Na jednoho člověka tak připadá celých 180 kilogramů odpadků z potravin, nejčastěji je to ovoce a zelenina. Evropská komise (EK) proto sestavila jednoduché desatero, jehož dodržováním by mělo plýtvání potravinami klesnout. Podívejte se, opravdu to není nic složitého.
 
Číst více »

 
Grilovačky mají zelenou! Přinášíme vám recept na skvělý burger!

Krásné počasí je tu a s ním přicházejí i příjemnosti, jako jsou výlety, radovánky u vody a především pohodové večery u grilu. Pokud chcete ušetřit čas i peníze a zaujmout své hosty, máme pro vás tip pro vydařené večery. Co takhle poctivý burger? Přinášíme senzační recept!
 
Číst více »

 
Tvarohová pěna s jahodovou omáčkou a mátou


Výbornou večeři už máte za sebou a chce to romantickou tečku? Šampaňské je vychlazené, můžete k němu tedy servírovat tvarohovou pěnu s jahodovou omáčkou.
Lehké sladké překvapení pro Vaše blízké.
 
Číst více »

 
Grilování zdravě

Nastala doba grilování a vy si lámete hlavu s tím, jak grilovat zdravě? Obecně grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy potravin, ale když dodržíte jisté zásady, můžete grilovat i v souladu se zdravým životním stylem. Jak na to vyzrát?
 
Číst více »

 
On-line kurz: Jak správně krájet nožem?


Každý správný milovník vaření by měl zvládnout správnou manipulaci s nožem, tedy krájení. Obdivujete v kuchařských videích techniky a rychlost krájení? Zdá se Vám, že je to pro obyčejného smrtelníka nemožné zvládnout? Jste na omylu, stačí dodržovat jen pár tipů a triků, které vám zde prozradíme.
 
Číst více »

 
Instagram @nataliri.cz


Zákulisí služby Nataliri.cz můžete sledovat i na Instagramu @nataliri.cz.
Číst více »

 
FoodBlok 2015

21.3. 2015 jsme se zúčastnili akce FoodBlok 2015, první českou foodies konferenci jsme si nemohli nechat ujít.
Celou konferenci organizovala Jana Flo Zatloukalová a Jana Chotová, takže se již dopředu dalo předpokládat, že to bude stát za to. Naše předpoklady se naplnily
.


Číst více »

 
Omluva za množství obalového materiálu

Každého, kdo rozbalí balíček od Nataliri.cz trkne do očí množství obalového materiálu.
Celý náš tým Nataliri.cz s touto skutečností také morálně bojuje, ale bohužel stávající platné právní a hygienické předpisy nám nedovolují jinak.
Číst více »